Nordic Walking

Dinsdag 9.30 uur Nordic Walking rustige groep verzamelen voor het informatiecentrum in Nienoord Leek.

Nordic Walking: ook voor mensen met longproblemen!

Nordic walking komt uit Scandinavië. Daar is het een veel beoefende sport, ontwikkeld als vervanging voor het langlaufen als er geen sneeuw is. Het is een prachtige manier om te lopen waarbij je ook je armen en bovenlichaam gebruikt. Je wordt als het ware een 4 voeter. Je armen helpen bij het lopen, waardoor je benen niet alles meer hoeven te dragen. Je knieën, heupen en hebben worden zo flink ontlast.

Wat ook een prachtig effect van Nordic Walking is, is de betere houding. Je blijft rechterop lopen door het gebruik van de poles( stokken). Dit heeft een positief effect op de ademhaling, omdat je borstkas door de betere houding meer ruimte krijgt.

Door aan nordic walking te doen krijg je een betere coördinatie, waardoor je lichaam efficiënter kan omgaan met de beschikbare energie. Hierdoor gaat het lopen makkelijker en kun je het langer volhouden. Een betere conditie is voor bijna alles goed maar zeker voor iemand met longproblemen. Kortademig zijn is niet fijn, als je conditie beter is kan je alles beter volhouden. De ademhalingsspieren train je uitstekend door Nordic Walking.

Het is zeer de moeite waard om nordic walking eens vrijblijvend te proberen.

We hebben een groep waarin gezelligheid belangrijk is en ieder op zijn of haar eigen niveau mee kan doen.