Praktijk Manipura

Holistisch energetisch therapeut

Wat is een holistische visie?
In een holistisch mensmodel wordt de mens als één geheel gezien. Lichamelijke, psychologische, sociale, en spirituele facetten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds. De functies van de mens zijn wel te onderscheiden maar niet onderling te scheiden.

Iemand die verliefd is heeft nergens last van. Als je net een vervelende bericht hebt gekregen, zal je je gelijk iets minder lekker voelen. Goed om kunnen gaan met dat wat er om je heen gebeurt, is belangrijk om je goed te kunnen blijven voelen. Ook gedachten kunnen je letterlijk ziek maken. Bij jezelf kunnen blijven, goed met beide benen op grond blijven, zijn belangrijke pijlers om lekker in je vel te zitten. Goed kunnen voelen is daarbij een belangrijk gegeven.

Waarom gaat een blessure bij de een zo over en bij de ander niet.

Bij een behandeling is het elke keer weer een puzzel om erachter te  komen wat bij wie nodig is.

Ik ben een inbewegingzetter. Dat wat niet meer stroomt, door wat voor reden dan ook, wil ik weer laten stromen. Hiermee wordt het eigen herstelvermogen van het lichaam weer in beweging gezet.

Waarom

Ik werk met lichaamsgerichte healing. Als docent Lichamelijke opvoeding en trainer in de atletiek heb ik goed leren kijken naar de bewegende mens. Ook de anatomie, fysiologie en aanpassingen van alles over bewegen heb ik geleerd. Vanaf 1980 geef ik massages, het voelen van het lichaam heb ik hiermee goed geleerd. Daarbij ben ik hoogsensitief. Ik werd tijdens het lesgeven ziek van mensen. Hier moest ik wat mee. Dit heeft geresulteerd in een jarenlang opleidingstraject bij Caduceus in Lieveren tot het healer- en intuïtief lichaamsbewustzijn diploma. Belangrijk is te leren wat van mij is en wat van een ander, leren blijf je je hele leven door. Ik pas in mijn werk alles toe wat ik heb geleerd.

Het is mijn passie mensen in hun eigen kracht te helpen komen. Hoe om te gaan met jezelf in deze wereld. De wereld daar kun je niet zoveel aan veranderen, hoe je reageert op de wereld des te meer, dit is namelijk daar waar je zelf wat aan kunt doen.Ik geef naast de behandelingen, tips, oefeningen en handreikingen mee om beter met zichzelf te kunnen omgaan in deze wereld.

Marma Behandeling

Marma is Sanskriet en betekent geheim, verborgen, vitaal. Marma punten zijn de schakel tussen bewustzijn en materie.

Verspreid over ons lichaam zitten onzichtbare, zeer gevoelige punten waar levensenergie (Prana in Sanskriet) samenkomt. Ieder marmapunt heeft een verbinding met een bepaald orgaan of met een bepaalde lichaamsfunctie.

Marma is een oude techniek waarbij die punten worden geactiveerd en ons lichaam tot op het diepste celniveau wordt gereinigd en vernieuwd. In de marma punten in ons lichaam, waarvan de belangrijkste 7 min of meer overeenkomen met de chakra’s, hopen zich in de loop der jaren afvalstoffen op ten gevolge van stress.

Wat begint met pijn en ongemak, kan ontaarden in (chronische) ziektes. Door zachte druk uit te oefenen op bepaalde marma punten, kunnen blokkades worden opgeheven, waardoor de levensenergie weer vrij kan stromen. Aangetaste organen en weefsels herstellen en functioneren weer als nieuw. Marma versterkt de balans tussen lichaam, geest en bewustzijn.

2013-09-13 18.09.42